Contacteer ons
Verlaagd BTW-tarief bij afbraak en wederopbouw

Verlaagd BTW-tarief bij afbraak en wederopbouw

Enige tijd geleden besloot regering De Croo de tijdelijke verlaging van 21% naar 6% BTW bij afbraak en wederopbouw goed te keuren. Deze verlaging loopt van 1 januari 2021 en geldt tot 31 december 2022.

Dit gunstregime geeft ontwikkelaars een rechtstreekse duw in de rug om de realisatie en verkoop van nieuwbouwappartementen financieel aantrekkelijker te maken. Meer mensen zien zo de mogelijkheid ontstaan om toch tot de aankoop van een nieuwbouwwoning over te gaan.

De koper moet hier echter voldoen aan de, door de overheid opgelegde, sociale voorwaarden. Kort samengevat gaat het om volgende voorwaarden:

- Aankoop door een natuurlijk persoon (niet via een vennootschap)

- De woning is de enige én eigen privé-woonst van deze natuurlijke persoon voor een periode van minstens 5 jaar(*)

- Maximale bewoonbare oppervlakte van 200 m²

- Tijdig indienen van de formaliteiten (BTW-verklaring)

Tervia's gaat het engagement aan om samen met de kopers te kijken of de opgelegde voorwaarden voldaan zijn en zo het meest voordelige tarief aan de kopers aan te bieden.

Ben jij benieuwd welke projecten van Tervia’s kunnen genieten van dit verlaagde tarief? Je herkent ze aan de oranje ‘6%-button’ .

Meer informatie kan verkregen worden door ons te contacteren via email op sales@tervias.be of door te bellen naar 0478 69 68 67.

 

(*) Uitzonderingen voor woningen uit nalatenschap en verkoop huidige woning binnen de door de overheid vooropgestelde termijn.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan