Contacteer ons
Start ruwbouw werken 2de fase KMO-units

Start ruwbouw werken 2de fase KMO-units

Op het bedrijventerrein La Corbeille zijn de nieuwbouwwerken voor een 2de blok van KMO-units in volle opbouw. Tervia’s, de projectontwikkelaar van de site, gaf de opdracht aan Willy Naessens Industriebouw. De bouwblok bestaat uit 36 KMO-units die eind 2016 worden opgeleverd.

“Begin mei zijn ze gestart met de grond- en funderingswerken en eind dit jaar zullen de KMO-units opgeleverd worden. Van de 36 KMO-units zijn er ondertussen al 32 verkocht. Samen met de bedrijven die nu al op het bedrijventerrein zitten, zullen tegen begin volgend jaar ongeveer 50 bedrijven actief zijn op La Corbeille”, zo verteld Johan Van Loo, zaakvoerder Tervia’s.

De ontwikkeling van het bedrijventerrein verloopt vlot en snel, waardoor er nieuwe economische activiteit gecreëerd wordt op het terrein van de voormalige conservenfabriek van La Corbeille/Bonduelle. “Uit cijfers blijkt dat begin 2017 bijna 100 mensen vanuit La Corbeille tewerkgesteld zullen zijn. Een aanzienlijk aantal daarvan komt uit de gemeente Hulshout zelf. Dit project kunnen we dus alleen maar aanmoedigen. Bovendien biedt La Corbeille een heel goede oplossingen voor de kleine KMO’er die slecht gelokaliseerd zit of zonevreemd.”, aldus Geert Daems, Burgemeester van Hulshout.

Er liggen ondertussen al nieuwe plannen op tafel voor een 3de fase van nieuwbouw-KMO-unit, hierbij heeft Tervia’s het streefdoel om de bouwwerken hiervan aan te vatten in 2017.

Tervia’s, de projectontwikkelaar van het bedrijventerrein, legt zijn focus op duurzaamheid. Duurzaamheid op vlak van kwaliteit en energiezuinigheid, maar ook op vlak van groenbeplanting. Het bedrijventerrein zal CO²-neutraal functioneren. “Bovendien zijn alle nieuwbouw- KMO-units conform de huidige EPB-normen en bereiken we zelfs een K-peil van 20. Hiermee zijn we vooruitstrevend” vervolgd  Johan Van Loo.

Het bedrijventerrein grenst achteraan aan de Netevallei. “We hebben oog voor het groenbehoud als aanvulling op de ontwikkeling van de KMO-zone. Zo hebben we met Natuurpunt een overeenkomst voor de zone achteraan op de site. Anderzijds is de realisatie van de groenzones ook al aangevat. We schuiven dit bewust niet naar achteren op de planning, zodat bij een volledig ontwikkeling het groen reeds volledig mee in groei is” aldus de bedrijfsleider van Tervia’s.

De ontwikkeling van La Corbeille bestaat uit de realisatie van een KMO-zone en een retailzone. De retailzone zal zich vooraan op de site gaan ontwikkelen. “In het kader hiervan is de Gemeente Hulshout in de laatste fase van het Ruimtelijk Uitvoerings Plan. Er is tussen Tervia’s en een supermarkt al een overeenkomst gemaakt en voor Westmeerbeek/Hulshout zou dit een grote meerwaarde betekenen. Niet alleen qua werkgelegenheid voor de lokale bewoners, maar de inwoners kunnen dan voor hun dagdagelijkse inkopen in eigen gemeente terecht.” Verteld Geert Daems, Burgemeester van Hulshout.

De ontwikkeling van de retailzone zal in 2017 aangevat worden.

Volg hier mee: http://www.rtv.be/artikels/al-85-mensen-aan-het-werk-op-corbeille-terreinen-a29850

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan