Contacteer ons
Start afbraak werken oude bonduelle site

Start afbraak werken oude bonduelle site

Tervia’s, een projectontwikkelaar uit Westmeerbeek, start met de afbraakwerken van de oude conservenfabriek van Bonduelle te Westmeerbeek. Geert Daems, burgemeester van Hulshout, zet de sloophamer in de oude fabrieksgebouwen. Dit is de eerste stap voor de nieuwe toekomst van de site. 

Onder de naam La Corbeille, genoemd naar de voormalige conservenproducent dewelke in 2008 werd overgenomen door Bonduelle, zal het KMO-, industrie en retailproject gerealiseerd worden.

“Het is een mooi en groot terrein dat een nieuwe toekomst verdient. Het zomaar laten verwaarlozen en geen nieuwe bestemming geven, zou niet verantwoord zijn. Bovendien wordt de site met het nodige groen aangelegd en wordt de achterliggende Netevallei gevrijwaard”, aldus de Burgemeester van Hulshout.
Tervia’s heeft een sloopvergunning bekomen van de Vlaamse overheid om de site terug te kunnen ontwikkelen. Momenteel loopt er via de gemeente ook een Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) om op de site een economisch en sociaal verantwoorde mix te kunnen realiseren van KMO, industrie en retail.

De KMO-zone omvat een nieuwbouwproject alsook een deel van de oorspronkelijk fabrieksgebouwen die behouden blijven. Ze zijn in goede staat en zullen na de nodige renovatie worden opgedeeld in aparte KMO-units. In 2015 zullen er KMO-units opgeleverd worden met een oppervlakte tussen 100m² en 10.000m².

Johan Van Loo (zaakvoerder Tervia’s): “Met deze units spreken we zowel grote als kleine bedrijven aan. Bovendien zorgt de site ook voor een goed alternatief voor zonevreemde bedrijven uit Hulshout en de omliggende gemeenten. De KMO-units kunnen dienen als productiegebouwen, kantoorruimtes en dit al dan niet in combinatie met opslagmagazijnen.”

Vooraan de site wordt de retailzone voorzien. Er zal zich onder andere een grote supermarkt vestigen. De realisatie van deze retailzone wordt in 2de fase afgewerkt en is voorzien in 2016.

Geert Daems (burgemeester Hulshout): “De ontwikkeling van de site is positief voor onze gemeente. Een jonge investeerder die, in samenwerking met het gemeentebestuur, hier een mooi project wil realiseren dat ten goede komt van de gemeente. Het zal de tewerkstelling bevorderen en bovendien investeringskansen geven aan andere bedrijven.”

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan