Contacteer ons
KMO- en retailzone in volle ontwikkeling op bedrijventerrein La Corbeille in Westmeerbeek

KMO- en retailzone in volle ontwikkeling op bedrijventerrein La Corbeille in Westmeerbeek

Het bedrijventerrein La Corbeille in Westmeerbeek is in volle ontwikkeling. Vandaag wordt het officieel startschot gegeven voor de 3defase in de realisatie van de KMO-zone op het terrein. De oplevering van de KMO-units in deze nieuwbouwblok is gepland voor april 2018.

Tervia’s, de projectontwikkelaar van het bedrijventerrein, is vanaf het begin van het project gefaseerd te werk gegaan. “Op basis van de vraag naar bedrijfsruimtes hebben we stap voor stap plannen opgemaakt voor de verschillende ontwikkelingszones op het terrein. We zijn dan ook verheugd dat we ondertussen onze 3de nieuwbouw hebben aangevat. Net als bij de overige fases is er al een groot deel van de KMO-units verkocht.” Zo verteld Johan Van Loo, zaakvoerder van Tervia’s.

De nieuwbouwblok uit fase 3 neemt een oppervlakte in van ca 5.600m² waarbij er zowel KMO-units op het gelijkvloers als op verdieping worden gebouwd. Op het gelijkvloers zullen er 27 KMO-units zijn waarvan er al 22 verkocht zijn. Op het verdiepingsniveau is er ruimte voor bijkomende mogelijkheden die nog een concrete invulling moeten krijgen. “Naast de huisvesting van bedrijven spelen we voor het verdiepingsniveau ook met verschillende plannen zoals bijvoorbeeld een personal trainingscenter, archiefruimte, dienstencentrum, …”, aldus Johan Van Loo. De oplevering van deze KMO-units is voorzien voor april 2018.

“De economische activiteit blijft groeien op ons bedrijventerrein. Momenteel zijn er 50 bedrijven actief. In de loop van 2018 zal dit groeien naar 80 tot 100 bedrijven. Het betreft allemaal bedrijven uit Hulshout en de omliggende gemeenten. Ongeveer een 1/3 van de bedrijven komt uit Hulshout zelf. We kunnen dus wel zeggen dat we een doelgerichte oplossing bieden voor KMO’ers uit deze regio. Onze visie is immers dat elk zonevreemd of groeiend bedrijf uit Hulshout een onderdak moet kunnen vinden bij ons”, zo zegt Johan Van Loo.

Bovendien blijft Tervia’s vasthouden aan het concept van een duurzaam bedrijventerrein. Dit op vlak van kwaliteit, energiezuinigheid en groenbeplanting. Johan Van Loo vertelt: “voor de KMO-units streven we naar een zo laag mogelijkheid K-peil. Hiermee zijn we vooruitstrevend op vlak van bedrijfsgebouwen.”

“De ontwikkeling heeft zich voorlopig steeds toegelegd op de KMO-zone, maar ondertussen zijn de eerste stappen al ondernomen in de realisatie van de retailzone vooraan op het bedrijventerrein. De retailzone biedt ruimte is voor grotere winkels waardoor we complementair en aanvullend zijn met het centrum van Westmeerbeek, waar de ruimte beperkt is. Bovendien streven we naar een ideale mix van nieuwe winkels in combinatie met de huisvesting van zonevreemde winkels uit Hulshout. Ook hier leggen we de focus op winkels uit Hulshout en omgeving.” Zo vertelt Johan Van Loo

De herlocalisatie van zonevreemde winkels is op verzoek van de gemeente geïntegreerd in het project. Op deze manier wordt er getracht om deze handelaars een gepaste oplossing te bieden binnen hun eigen gemeente.

“Verder voorzien we in de retailzone ruimte voor een horecagelegenheid en KMO’ers. Met de aanvatting van de retailzone, wordt er concreet vorm gegeven aan onze visie van het masterplan uit 2013 dat we voor het ganse domein hebben opgemaakt. Vooraan een retailzone, dewelke snel en eenvoudig te bereiken is voor particulieren. Midden op het domein de KMO-zone en achteraan de groenzone. Het bedrijventerrein grenst achteraan aan de Netevallei en dankzij een mooie samenwerking met Natuurpunt wordt er een geleidelijke overgang gemaakt vanuit de KMO-zone naar het achterliggende groengebied.”, aldus Johan Van Loo.

In 2014 is Tervia’s aangevat met de sloop van de voormalige conservenfabriek La Corbeille. Al in 2015 werd er gestart met de bouw van de eerste nieuwbouwblok. Het jaar erop werd vorm gegeven aan de 2de fase en nu voor het 3de jaar op rij vatten ze aan met de 3e fase in de ontwikkeling van de KMO-zone.

“Met de realisaties die momenteel al verwezenlijkt zijn en de fases die in volle ontwikkeling zijn, kunnen we stellen dat we na 5 jaar intensief werken de sombere sluiting van de voormalige conservenfabriek voor de gemeente Hulshout hebben kunnen afsluiten. En dat we een nieuw bruisend economisch hart binnen de gemeente Hulshout hebben gecreëerd.”, zo vertelt Johan Van Loo.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan