Contacteer ons
De combinatie van KMO-zone, industrie en retail geeft de voormalige site van de conservenfabriek La Corbeille/Bonduelle een nieuwe, hedendaagse en nuttige bestemming.

Bedrijventerrein La Corbeille

Hulshout
in verkoop

Moderne KMO-zone in groene omgeving

De combinatie van KMO-zone, industrie en retail geeft de voormalige site van de conservenfabriek La Corbeille/Bonduelle een nieuwe, hedendaagse en nuttige bestemming.

Op het terrein van de voormalige conservenfabriek La Corbeille - Bonduelle in Westmeerbeek (Hulshout) vindt u La Corbeille: een gloednieuw, veelbelovend bedrijventerrein met KMO- en aansluitende handelszone. 

Het ganse project La Corbeille omvat een mix van groen-, KMO- en retailzone. Er is gezorgd voor een rustgevende en natuurlijke scheiding tussen de verschillende zones door middel van groenzones. Wij realiseren dit zonder afbreuk te doen aan de uniformiteit en verbondenheid tussen de verschillende zones.

De KMO-zone ligt centraal op het domein. Achteraan grenst het aan de groenzone (Netevallei) en vooraan grenst het aan de retailzone.

Met modulaire KMO-units van 60 tot 2000m² biedt deze KMO-zone een brede waaier aan mogelijkheden. Een nieuwe locatie voor uw atelier, opslagruimte, kantoor of toonzaal? Hier kan het allemaal!

La Corbeille is een duurzame KMO-site en één van de voornaamste streefpunten is een CO²-neutraal energieverbruik.

La Corbeille is een duurzame KMO-site en één van de voornaamste streefpunten is een CO²-neutraal energieverbruik. Dit houdt in dat we gebruik maken van groene energie die we aankopen of zelf opwekken. Groene energie betreft elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen (zoals zonnepanelen, biomassa, windturbines, …)

Waarom u vestigen op een C0²-neutrale site?

 • De meerkost van CO²-neutraliteit is verwaarloosbaar
 • U laat een groene voetafdruk na
 • U profileert zich als bedrijf met duurzaam imago
 • U heeft garantie dat u gevestigd bent op een locatie met een duurzaam karakter op verschillende vlakken (groenaanleg, energieverbruik, bufferzone, efficiënt ruimtegebruik, …)

DUURZAAMHEID

In totaal zijn er 22 units beschikbaar met een hoogte vanaf 2,70m. Te koop of te huur!

NIEUW! KMO-units op verdieping:

De nieuwbouwblok bevat over de ganse oppervlakte een verdiepingsniveau, dewelke ruimte biedt voor KMO-ruimtes, opslag, atelier, praktijkruimtes, leslokalen, … In totaal zijn er 22 units beschikbaar met een hoogte vanaf 2,70m.
Te koop of te huur!

Enkele richtprijzen in kader van verkoop van de units:

 • ca 365m² met prijs vanaf 298.000 euro (excl. BTW)
 • ca 450m² met prijs vanaf 363.000 euro (excl. BTW)
 • ca 550m² met prijs vanaf 415.000 euro (excl. BTW)

Omwille van de moduleerbaarheid van de units kunnen we voor u een unit op maat samenstellen zodat u de gewenste oppervlakte bekomt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van oppervlaktes. Prijzen voor grotere oppervlaktes zijn op aanvraag.

La Corbeille biedt u ook de mogelijkheid om een KMO-unit te kopen of huren waarin er een toonzaal kan gebouwd worden. De toonzaal mag een grootte hebben van 20% van de totale oppervlakte van de KMO-unit.

La Corbeille biedt u ook de mogelijkheid om een KMO-unit te kopen of huren waarin er een toonzaal kan gebouwd worden. De toonzaal mag een grootte hebben van 20% van de totale oppervlakte van de KMO-unit. De units starten vanaf 180m² tot de gewenste oppervlakte op maat.

Deze units grenzen aan een grote centrale parking vlot bereikbaar voor uw klanten.

Enkele richtprijzen in kader van verkoop van de units:

 • ca 180m² met een prijs vanaf 180.000 euro (excl. BTW)
 • ca 240m² met een prijs vanaf 220.000 euro (excl. BTW)

Omwille van de moduleerbaarheid van de units kunnen we voor u een unit op maat samenstellen. De prijzen voor andere oppervlaktes zijn op aanvraag.

KMO-units met toonzaal:

Bij aankoop van een unit wordt u volle eigenaar. Er is geen voorkooprecht of medezeggenschap van toepassing.

STERKE PUNTEN

ONZE STERKE PUNTEN

• met oog voor duurzaamheid op vlak van energie (EPB-conform, CO² neutraliteit)…

• ...waardoor de KMO-zone toekomstgericht en vooruitstrevend is

• Bij aankoop van een unit wordt u volle eigenaar. Er is geen voorkooprecht of medezeggenschap van toepassing.

• Tervia’s, als projectontwikkelaar, heeft zijn kantoor op het bedrijfsterrein waardoor er een nauwe betrokkenheid wordt gecreëerd.

• Er is een conciërge woonachtig op het bedrijfsterrein die ten dienste staat van alle gebruikers op de KMO-zone. Hij zorgt o.a. voor:

 • Dagelijks toezicht
 • Veiligheid: rondgang op het bedrijfsterrein meermaals per dag
 • Aanspreekpunt voor de bezoekers
 • Aanspreekpunt voor de eigenaars/huurders
 • Signaliseren van noodzakelijke onderhouds- en/of reparatiewerken
 • Bij dringende situaties of problemen de nodige instanties
 • verwittigen

• Op de KMO-zone geldt een parkmanagement voor een goed onderhouden, net en gezond bedrijfsterrein. U dient zich niet individueel toe te leggen op het onderhoud of zich te storen aan het gebrek aan onderhoud van anderen.

Het was eind jaren ’70 dat La Corbeille zijn activiteiten verhuisde van Wespelaar naar het bedrijventerrein in Westmeerbeek.

GESCHIEDENIS

La Corbeille, voorheen gekend als Nuco-Proba, een conservenfabriek voor groenten, startte met zijn activiteiten einde 19de eeuw-begin 20ste eeuw (1924) in Wespelaar. Samen met een andere ronkende naam als Marie Thumas uit Leuven waren zij in de eerste helft van de 20ste eeuw één van de sterkst groeiende industrieën van Vlaanderen. Vlaanderen vervulde in die tijd vooral agrarische activiteiten.

Het was eind jaren ’70 dat La Corbeille zijn activiteiten verhuisde van Wespelaar naar het bedrijventerrein in Westmeerbeek.

La Corbeille werd in 2008 overgenomen door Bonduelle, een Franse conservenproducent die na 3 jaar de vestiging sloot en alle activiteiten verhuisde naar Frankrijk.

Ca. 120 jobs gingen verloren en 14 hectaren industriegrond moest op zoek naar een nieuwe bestemming!

GESCHIEDENIS

De KMO-zone La Corbeille bevindt zich in Westmeerbeek. Ideaal gelegen op de grens van Antwerpen-Brabant tussen Heist-op-den-Berg en Westerlo. Het bedrijventerrein is bereikbaar via de E313 en E314. Vlak naast het terrein loopt ook een fietsroute waardoor u per fiets snel en veilig ter plaatse kan komen.

Corbeillestraat
2235 Hulshout

Bedrijventerrein La Corbeille

Contacteer ons!

Moderne KMO-zone in groene omgeving

Naam*
Voornaam*
E-mailadres*
Telefoon / GSM*
Velden met een * zijn verplicht.